Sunday, November 1, 2009

konvo!!!

pic sekitar majlis konvo saye!!


abah dan mak..pemangkin semangatku..syg mak abh!!





sian sai..,nmpk pale je..tp okey laa :P


kami be6 yg sentiase bersame dan brjaye grad sesame!!


~totort~

Tuesday, October 20, 2009

Hangout@hengot bsame lovelacq geng di unisel..

Hye dude.. :-D

Jumpe geng lovelacq kt unisel..same2 setelkn hal kt unisel :p..tp ade sowg ahli x ckup lak..hee...so insyaallah..,nex week sume ahli akn berkumpul... yeeeehaaa..~~(sonok berkumpul..,tp plan sume hancor..wakaka..sbb mase itu amt cemburu ngn kami :p)

malas nk cite pnjg2..bia gamba je yg terangkn sume.. so..sile tgk ye :-D

di library unisel... :p
tyme ni kene cek bpe kali dtg library sepanjang kt sni..hahaha..
(jwpn:x smp 10 kali kot)
tttettt..tipu je..amek cop ni..:)

asal ko pndg aku cm x puas ati sai??
hahaha..nk gadoh ckp laa...
rakan gadoh ku :D(gadoh2 tp syg beb..huhuhu)

bkn salah aku chuk pic ni jadik cm ni..hehehe..xtao la npe pic ni... aaiish..,dengki toi nk mnje ngn bchuk den..hik3.. nt jumpe kite amek pic len k :p

dlm bilik dekan pon jadik..hahaha..
naseb bek prof x de tyme.. :p


Alamak...,tgh syok2 upload pic nk cite kt kowg..,erm..,pic x bnyk lak yg aku dpt..so..,len kali ea aku upload len..hehehe...nt aku share ag :P..
jumpe lagi.. :)

~totort~

Wednesday, October 14, 2009

Jika Kau Ubah Fikiran


Tuesday, October 13, 2009

Seperti Dulu..


Selalu ku mengharapkan
Kau akan segera pulang
Kau balik seperti dulu
Menghapuskan rindu
Yang sering menghantuiku

Semenjak kau datang
Di hatiku sayang
Semua resahku hilang
Diriku bukanlah
Seorang yang mudah
Menyerahkan cinta semudah kata

Kudambakan cinta
Indah seperti dulu
Kerna cintaku tak pernah rasa jemu
Biar hati bimbang
Aku terus menunggu
Benar ku tahu kau tak pernah jauh
Kau di hatiku

Di hari yang datang
Janganlah kau ulang
Lukai hatiku sayang
Aku pun bukanlah
Seorang yang bisa
Menggantikan cinta sekelip mata

Aku inginkan cinta
Kita seperti dulu
Kerna cintaku tak mudah rasa jemu
Biar hati bimbang
Aku terus menunggu
Dan aku tahu kau tak pernah jauh

~totort~

Monday, October 12, 2009

FIKIRLAH..

Benarkah salahku, lepaskan kamu
Kau duga egoku, fahami diriku begini
Tiada yang sama
Yang pasti kita semua bebeza
Kau fikirlah

Tiada guna cipta sebuah cerita
Kalau kisah kita sementara
Rasa hati dan langkahmu
Membuat aku keliru

Tiada guna kita menderita
Sungguh semua tidur pun tak lena
Rasa hati dan katamu
Tak lagi seperti dulu

Kita pernah satu, aku dan kamu
Dulu itu dulu, masih di dalam ingatanku
Kini berbeza
Namun masih ku harap kau bersedia
Oo mungkinkah, kau temu bahagia

Lepaskan semua mimpimu
Tangis dan juga sayumu
Kau fikirlah

Tiada guna cipta sebuah cerita
Kalau kisah kita sementara
Rasa hati dan langkahmu
Membuat ku keliru

Tiada guna kita menderita,
Sungguh semua tidur pun tak lena,
Rasa hati dan katamu
Tak lagi seperti dulu

Sungguh semua tidur pun tak lena
Rasa hati dan katamu
Tak lagi seperti dulu

Aku keliru
Aku keliru

Saturday, October 10, 2009

Persoalan demi persoalan..??

* Sukar kah untuk menZAHIRkan perasaan kamu sendiri kpd insan yg tercinta???

* Tiadakah lagi kata2 istimewa yg ingin kamu ucapkan kpd buah hatimu??

* Adakah kah kamu sayang dan cinta kn DIA sepenuh hatimu??

* Malu atao ego kah kamu dgn perasaan kamu sendiri terhadap si dia? hingga kamu amat SUKAR untuk menyatakan yg kamu amat memerlukan,menyintai dan menyayangi dia??

* Yakinkanlah hati nya bahawa kamu terlalu syg dan cinta kn DIA!!!

* SALAHkah menunjukkan perasaan kpd insan tercinta dihadapan orang? Pedulikan orang lain..,kerna yg mengerti tentang perasaan kamu adalah diri kamu sendiri dan orang yg kamu cinta....orang lain tdak akan mengerti tentang perasaan dan hati mu terhadap si DIA!!

~totort~

1st tyme dga lagu ni..,aku ketawa sendri.. =))

Menatap Matamu - ARIL AF7


Sungguh indahnya hari berlalu
Menunggu kasih tambatan hati
Ingin rasanya selalu berbagi
Bersamanya kala suatu nanti

Andainya kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Kuingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Kuingin dirimu turut merasa
Rasa rindu untuk menatap matamu
Menatap matamu

Bagaikan bintang nun jauh di sana
Terangi malam yang semakin gelap
Jika kau sudi menemaniku
Takkanku lepas walau sedetik pun

Hehehe...1st tyme dga lagu ni lam kete..aku senyum sowg2...hahaha..klaka lak pk tyme tu..,hepi sbenar nye tyme tu.. :))..mule2 ketawa sal lagu ni mcm lagu dak tadika..,x caye kowg try dga..hahaha...tp at last aku terjatoh cinta ngn lagu ni sbb lirik die wat aku terbuai2 jap..hahaha..mmg ngah hepi pon tyme tu.. :)..xtao nk tuju kt sape pon lagu ni..,tp hemtam je laa..tok sape2 yg tase..lagu ni tok KAMOO!!! ;p

~totort~

Wednesday, October 7, 2009

apa ada pada cinta???

CINTA……kadang-kadang MEMBAHAGIAKAN.kadang-kadang MENYAKITKAN…

entahlah..sukar nak

ditafsirkan..bila tengah bahagia, semuanya indah.itulah nikmatnya…

tapi bila bergaduh, semuanya benci..tapi itu hanyalah sementara..

TAPI cube rasakan bila dah putus cinta..

bila kita tengah terlalu sayangkan seseorang…

ketika itu kita amat perlukan dia…sakit!! mcm dah x bergune nye lagi hidup ini..

ingatlah…jgn menyerahkan seratus peratus hati kita pada insan yang amat kita

cintai itu kerana dia BELUM TENTU jadi hak milik kita untuk selamanya…………..

DAN!!

jangan mudah mempercayai cinta, kerana kita akan menderita apabila ditinggalkannya…..

~TOTORT~

1001 perasaan

marah,benci,bengang,suke,gembira,sedey sume nye bercampor skng..erm..,genap seminggu akhir nye aku resign dr speedmart..,aku ade alasan aku sndr npe wat cm ni...prob dr diri aku n dr fmly aku..xtao laa npe jadik cm ni akhir nye..sian yg teraniaya..dan tbe2 aku jadik benci kpd si mulut laser tu..jahanam ko..,mmg x sedar diri diuntung...

erm..aku harus kuat cm mane slah seorg dr keluarga aku kuat..,npe aku lak lebeh2 nanges sdg kn die tdak..ahh..,aku ade sbb aku sndr..aku kesian bile aku pk kn derita yg die tanggung..,aku marah bile aku pk kn die dipijak..aku x leh time..saba la weh..,aku akn sentiase bersame kau..,kerna kite adalah sebuah keluarga..,dan keluarga kita x besa...
sdey ko..,sdey ku jugak..,bahagia ko..,suda tentu aku jua merasakan nye..aku bangga mempunyai kamu di dlm idup ku..,bkn saje kau..,malah seluruh ahli keluarga kita... ko ingat lagi x? taon 2006 adelah taon kebangkitan abh..tp masok je aku dr u,abh dilanda kejatuhan ekonomi..,mesti ko ngt lagi kn? bkn aku xtao abh mak bertolak gadai demi aku..,aku tao..,aku tao juga mcm2 owg keliling mengata mencaci menghina abh kerana kesusahan yg abh mak tanggung...dan sbb abh x dpt kontrak..time kaseh atas penghinaan tu..,tp aku nk jadik kuat mcm mane mak abh kuat hadapi sume ini..bkn rezeki kami sekeluarge utk senang mase tu... aku phm..,rezeki di tgn tuhan..kita wat baik kt owg..,tp balasan ni yg kite dpt..,xpe laa..,ade rezki abh mak..,kita dpt blik ape yg kita nk dlu..,saba laa..aku xnk kalian sume menanggung kesedihan..,abaikan laa mlot owg..,lame mane mereke nk bckp..,lame2 nt mereke akn diam jugak...kita yg merasekn kepayahan..,owg kt lua xkn tahu..aku x kesah segala kemewahan aku dlu ditarik..,ia mengajar aku erti kesusahan..aku da merase senang sjak dr aku skolah menengah..,tbe laa mase tok aku merse kepayahan..,same2 laa kite pikul....

MCM PERIHAL YG BERLAKU TD.,kau jgn sdey2..,aku ade disisi mu susah senang mu aku jnji aku akn bersama mu...aku tao ko sorok kn kesedihan ko spy aku x ketahui..,tp aku lebih tao isi hati mu..,kita da bersame sjak kecik lagi...aku hnye mampu nasihat kn ko bersabar..owg xkn nmpk kepayahan yg kita tanggung tp owg akn nmpk kesenangan kita tnpe mereke pk kn kite nk senang kene berpayah2...lihat laa abh dan kmbli beransur2 senang spt dlu...ALHAMDULLILAH...aku nk ko tabah n kuat..,yg penting kita x MENUMPANG di umah owg...ngt tu..kalao ko x bace ape yg aku tulis ni xpe..,anggp laa angin yg smp kn segalanye..,smoge smp di dlm mimpi mu..

dari insan yg sgt syg kn keluarge nye..

syg dr ku,,

~yun~

Sunday, October 4, 2009

perasaan yg diterjemah melalui lagu..part 4





saat aku tertawa di atas semua
saat aku menangisi kesedihanku
aku ingin engkau selalu ada
aku ingin engkau aku kenang

selama aku masih bernafas
masih sanggup berjalan
ku kan slalu memujamu

meski ku tak tahu lagi
engkau ada di mana
dengarkan aku ku merindukanmu

saat aku mencoba merubah segalanya
saat aku meratapi kekalahanku
aku ingin engkau selalu ada
aku ingin engkau aku kenang

~totort~

perasaan yg diterjemah melalui lagu..part 3

Butakah Cinta-Spring

Berapa lamakah lagi
Terpaksa aku menanti
Sehingga pedihnya penyiksaan di hati

Bukan hanya kepentingan
Malahan keegoan telah ku korbankan
Berlimpahan kasih sayang... aku curahkan
Buat mu seorang...

Kiranya semua itu
Tak bermadai bagi mu
Apa sebenarnya yang kau mahu
Ku tak tahu...

Kau hilang bila ku tiba
Kau datang bila ku kecewa...
Terasa diri...di persenda...
Dimana berakhirnya nanti
Permainan sendiwara mu ini...
Sesungguhnya aku... tak mengerti...

Jika benar cinta itu buta...
Butakah mata ku...
Berkali terluka masih jua... ku merindu...
Apa yang ku inginkan...
Cuma kejujuran dalam perhubungan...

Jika itu tiada...
Apalah ertinya...
Penantian ini hanya sia-sia

~totort~

Friday, October 2, 2009

perasaan yg diterjemah melalui lagu..part 2

Bukan Untuk Dimengerti-Judika

Cukup kesalahan telah kau buat kepadaku
Cukup luka hati telah terjadi karenamu

Selalu saja kukembali kepadamu
Selalu saja aku bertahan disisimu
Demi cinta takkan kutinggalkan dirimu
Karena cinta tak mudah untuk dimengerti
Dan mungkin memang tak perlu dimengerti

Kau masih ulangi salah yang sama kekasihku
Berkali-kali engkau sakiti hati ini

Selalu saja, selalu saja
Aku bertahan disisimu
Demi cinta takkan kutinggalkan dirimu
Karena cinta

Aku bertahan disisimu
Demi cinta takkan kutinggalkan dirimu
Karena cinta tak mudah untuk dimengerti
Tak mungkin untuk kumengerti
Dan mungkin memang tak perlu dimengerti

perasaan yg diterjemah kn melalui lagu..part 1

Kekasih Yang Tak Dianggap-Kertas band

Aku mentari tapi tak menghangatkanmu
Aku pelangi tak memberi warna di hidupmu
Aku sang bulan tak menerangi malammu
Akulah bintang yg hilang ditelan kegelapan

Selalu itu yg kau ucapkan padaku

Sebagai kekasih yg tak dianggap
Aku hanya bisa mencoba mengalah
Menahan setiap amarah

Aku sang bulan tak menerangi malammu
Aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan

Sebagai kekasih yg tak dianggap
Aku hanya bisa mencoba bersabar
Ku yakin kau kan berubah

setelah lame x update blog...

hye..lame da ase x update blog ni..erm..,mcm2 cite nk share..tp xtao nk starting yg mane...huhuhu..kite cite sal ni je laa dlu..heheeh...kalao kowg nk tao..,aku skng da keje kt SPEEDMART 99 NZX ARA JAYA,ARA DAMANSARA...alaa..,jadik CASHIER je..smentara nk dpt keje len...huhuhu..ngt kn best jadi cashier ni..,tp hampeh..,amat laa menbosankn..,bkn x bersyukur ngn rezki yg ade ni..,tp alaa bkn minat aku laa keje cm tu..bnyk risiko die..,wit caunter short cashier kene ganti..adesss...,nympah tol laa..ari kedua aku keje aku da kene tipu ngn customer..die bg aku wit 50 palsu..,cilakak btol..,da aku kene ganti ngn wit aku sndr..sial btol...cm ni laa keje nye..,x sanggup aku nk keje lame2..bkn tokey yg bankrup tp aku yg bankrup..heeheheh...

~totort~

Tuesday, September 22, 2009

S.A.H.A.B.A.T.

Bukan "1"

tapi bejuta.....



Bukan untuk diguna

tapi untuk dijaga......



Bukan untuk dimusuhi

tapi untuk disayangi.......



Bukan untuk sementara

tapi untuk selamanya.......



Bukan untuk dilupakan

tapi untuk diingati........



Bukan untuk ditingalkan

tapi untuk dirindui........



Bukan hanya disini

tapi dimana-mana.......



Bukan setakat ini

tapi hingga ke hujung nyawa......

~totort~

Sunday, September 20, 2009

Serbe sdikit di raye pertame :)

hye sume..sume lam mood raye lagi kn..hik3...aku pon same..,cme raye taon ni len mcm sket laa..x mcm taon2 sblm ni..,almaklum laa..,x blik kg kn..raye kt umah sndr je...adesss...,aku da ase..,bosan jugak laa...huhuhu...suasana x mcm kt kg lor :(..

pg2 lagi da bgn tlg mak kemas umah,isi kue raye lam balang(aku berbangga sbb aku wat kue 4 jenis taon ni..walopon x bnyk..,tp penat tu weh...hahahaha)..pas tu idang makanan kt ats meja smntre tggu abh n abg ipa serta ank buah aku blik dr semayang rayee... heee~~

blik2 je mereke sume dr masjid..,trus g mkn same2..huhu..yg pling penting,segmen wajib di pagi raye;salam mak abh n adik badik mnx maaf..huhuhuhu..pas salam raye gado jugak lagi..,cm ne ek..hehehehe...pas tu g raye kt umah jiran dpn :) dowg pon x blik raye...pas g raye umah jiran2 yg x blik kg..ade la kot lam 3 buah umah..hahaha...tros laa kami sefmly gerak g serting tgh..umah tok su den..huhuhuh...adess..,bawu je lpas pancor jln da slow..,nk nek bukit putus pon kete merangkak..,jem!! ee..,bnci tol..aku ngt kete x bnyk..,upe nye lagi bnyk kete nk nek bukit ptus...da la tu lpas ulu bendol smp laa dkt tnjg ipoh kete jln slow gak..hadap jem laa...kl x jem musin raye kuala pilah lak yg jem..lalalalala~~
hik2...

dlm ptg tu grk blik smbn blik..,kul 6 smp umah..kmas2 slet ape2 yg ptot..smntre tggu magrib,lpas solat aku pon g laa jln2 smp paris jap(tdo laa!!) ;p.. huhhuhuuh..bes laa tu...enjoy giler..kul 9 bawu aku bgn..x pnh2 aku wat keje tu mase raye pertame..huhuhu...pas tu bgn sbb ade owg dtg umah..,lao x mao nye aku smbg smp raye ke2!! hahaahha...
mandi2 sume aku lyan laa tenet lak...tu je laa cite aku di raye pertame..yg sungguh membosan kn..hehehehehe...

mak abh..,pas ni raye kite blik kg..,raye aji xpe kt sni..,rmai x blik kg..,lao raye pose nk gak blik kg...sian owg kg tggu kite...dan yg pling penting..,rye kt sni x best lansung!! huhuhuhu...

tgk laa pic fmly aku di pg raye... :)


dr kiri : adik(izzaty),mak(pn zarina),abh(en ideris) dan saye laa(totort)

fmly kak long.. dr kiri; kak long,ajiq n along :)

~totort~

Saturday, September 19, 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..!!!

Assalamualaikum w.b.t...
saya penyimpan mohor2 besar ingin mengumumkn....jeng3....hahahaha...sok ke raye??hik3...x dga lagi pon pengumuman raye..cm xnk dga je :P..mlas..,bkn blik kg pon..huhuhu...

pergh..,1st tyme tok seumor idup aku n sepnjg perkahwinan mak abh aku..,kitowg fmly x BLIK KG RAYA!!! hahahaha...mak abh aku kate saje je nk try raye kt sni lak...,hik3...ni laa taon percubaan nye...tah laa cm ne laa ase die ek..smp ari ni aku x ase sgt suasana nk raye..,myb sbb x blik kg kot..huhuhuh...
ermm.,slalu owg yg iring aku nk blik kg..,tp kali ni AKU lak yg anta owg smbil2 bye2 kt owg yg nk blik kg...huwaaaa...,sdey nye x pt beraye kt kg aku nun di kedah...hahahaha....adess..,time laa hakikat taon ni raye kt smbn je:( sdey2....da laa sedare mara jaoh..,mane aku nk g sok ngn fmly aku pon xtao la..tp hope raye ni ttp akn ade mkne tok aku n fmly aku sndr..aminn~~

utk kowg sume yg bace blog aku ni..,aku nk amek kesempatan mohon jutaan ampun maaf sekirenye ade tulisan aku yg wat kowg trase o terguris ati...bg yg knl aku personal..,aku mohon jutaan ampun maaf jugak kalo selame kite berkawan ni ade tutur kate..,perbuatan aku yg wat kowg bengang,mara,kecik ati,trase ngn aku..mnx ampun sgt2 ea...0-0 tao pas ni ;P..

salam aidilfitri tulus ikhlas dr saye..,nur hairunnisa bte ideris@nurul@totort... :)


Friday, September 18, 2009

Bile Kite Syg Org tu....

Bila kita syg org tu
Kita terima je apa yg org tu kata
Tp bila dia kata kita?
Ati kata takpe semua manusia tak sempurna

Bila kita syg org tu
Kita marah org tu,die tarik muncung sedepa
Tp bila kita kena marah dgn dia
Ati kata x per,x kesah pon kena marah..mmg slah kita

Bila kita syg org tu
Kita tunggu dia lama pun x per
Tp bile dia tunggu kita??? Dia marah2
Ati kata ala adatlah ada yang menunggu dan ditunggu..

Bila kita syg org tu
Kita x tido pun x pe janji layan dia yg tgh bosan,
Tp bila kita bosan Ada dia layan kita???
Ati kata x pe dia busy kot..

Bila kita syg org tu
Kita call nak cakap dgn dia
Tp dia gayut dgn org lain..
Bila jd camtu,
Ati kata x pe, dia ada hal nak cakap dgn kwn dia

Bila kita syg org tu
Kita bercerita dgn dia, cerita ngan tunggul lg baik
Tp biler dia bercerita ngan kita..
Kita dgr, sepatah2 kita ingat
Ati kata x pe syg katakan..

Bila kita syg org tu

Kita n dia lapar
Tp kita bg semua roti kita kat dia
Ati kata, ala jagalah hati dia, sian dia

Bila kita syg org tu
Kita sanggup bg dia rest bila dia letih,
Tp bila kita letih, dia nak jugak kita layan dia bila dia bsn..
Adil ke? Ati kata, ala bukan selalu pun..

Bila kita syg org tu
Kita jadi macam org gila dgr dia sakit,
Tp bila kita sakit, Dia siap bole kuar ngan kwn2 dia
Ati kata, ala x pe, x kn dia nak berkepit ngan kita 24 jam

Bila kita syg org tu
Kita x penah pentingkan diri sendiri
Tp dia hipokrit tahap cipan gaban
Ati kata x per, dia mmg camtu kena lah terima..

Bila kita syg org tu
Nmpk lalat kat makanan dia, kita halaukan
Tp dia lak kalau Nampak lalat kat makanan kita, dia biarkan je
Ati kata, takpelah, takkan asyik dia nk buat semua benda utk kita..

Bila kita syg org tu
Kita x sanggup tgk dia derita
Tp dia x prnh hargai diri kita,
Ati kata, tau x betapa kita sygkan dia?

Bila kita syg org tu
Kita sanggup tinggalkn dia selama2nya utk dia bahagia
Tp adakah dia tahu pengorbanan kita??
Ati kata, x pe, janji dia bahagia


~totort~

Tuesday, September 15, 2009

persahabatan vs cinta

selame seminggu aku jadi pemerhati ttng title post aku ni..erm..,npe aku ckp cm ni..sbb aku rase persahabatan dan cinta sebenar nye saling memerlu kn...walopon cinta kpd sahabat dan cinta kpd insan yg kite cintai tu len..,tp pade aku mkne die ttp serupe...
Dlm kehidupan sehari kite..,persahabatan dan cinta ttp kite perlu..tanpa ke2-2 nye,kehidupan ini mungkin x akan lengkap..dgn ade nye cinta dan persahabatan..,hidup kite yg x sempurna mungkin akn jadik lebih sempurna...
perasan aku ttg cinta bia laa diri aku,insan yg aku cintai n sahabat2 aku yg rapat tao..maaf laa aku xnk terlalu open ckp sal ni..tp aku nk share cite sahabt aku ttg CINTA..

erm..,ade sorg sahabat rapat aku ngadu ttg bf nye yg mcm abaikn die..,aku xtao npe die ckp cm tu..,myb die tgk layanan bf die kt sahabt aku tu da x mcm dlu mule2 mase dowg kapel..kdg2 bf die carik die..,kdg2 bf die wat cm bese..,aku xtao npe bf die wat cm tu kt die...aku cme leh nasihatkn sahabat aku tu spy die saba n tabah layan karenah bf die..,tp aku xtao smp bile sahabat aku tu mampu bertahan dgn sikap bf die..,aku cme harap sahabt aku tu mampu pertahan kn hubungan cinte dowg..,aku xnk laa tgk sahabat aku tu sdey..sbb ape yg die rase tu jugak la aku rase..,kate sahabt kn...buat sahabat aku tu..; aku cme harap kn ko tabah hadapi situasi ni..,ko follow je laa rentak bf ko..,n tgk sejauh mane die syg kn ko..jgn serik dgn cinte lagi..,cinte ni sbenar nye indah kalo 2-2 dpt rase kn ttg mkne cinta yg kowg miliki...aku xnk ko sdey..,sbb ape yg ko rase tu laa yg aku rase..tp..,aku harapkn ko pk laa ttg diri ko dlu sndr sblm pk pasaan owg len...ngt laa kt keliling ko sentiase ade owg yg oweyz support blkng ko... :)

PERSAHABATAN..

ape mkne persahabatan bile disulam dgn cinta??
kowg jawap..,aku xmo jawap..:)
aku sekadar pemerhati...
yg sbenar nye ade -ve n ade +ve nye...
bia laa sesape yg pnh merasai situasi ni jawap..
aku cme leh mengharapkn xkn ade ikatan persahabatan yg jadik korban bile perasaan len mule timbul dlm persahabatan tu...kpd teman2 aku yg skng tgh berhadapan ngn situasi ni..kuatkn ati n semangat kalian dlm hadapi situasi ni..,aku sbg kawan hnye dpt membantu dr segi nasihat dan yg slennye terpulang laa kpd kalian sndr tok pk bek n buruk nye akibat dr ape yg tlh kalian mahukn...
aku sentiase ade disisi kalian apabila kalian perlu kn aku...

utk kowg sume..sayangi la persahabatan kita dan jage la hubungan cinta yg kowg semaikan..persahabatan dan cinta amat penting dlm kehidupan sehari kite..

salam syg..

~totort~

Saturday, September 12, 2009

akhirnye...

akhirnye..,tarikh 11/9 yg aku xnk tunggu tu tibe jugak..adess..,kalo laa aku leh xde kn date tu kn best..erm..,sape yg tao npe aku xnk ade tarikh 11/9/09 tao la kot..erm..,tarikh tu aku terpakse tinggal kn tnb n9..tmpt aku praktikal..sayang giler weh..,tp aku tpkse jugak tggl kn sbb aku nye praktikal smp 11/9/09 je :(..erm..,tpkse laa kn..walopon aku cme praktikal je kt stu..,tp environment opis kt tnb n9 mmg best..,best giler...huhuhu..tp ade jugak yg x best nye..,xpe laa..,yg x best tu aku leh simpan jadik kenangan jugak..at least aku leh blaja gelagat owg tyme kerje..:)..sume tu mengajar aku ttg makne kehidupan..,kehidupan di alam keje.. :)

erm....sayang sgtt333 sbenar nye nk tinggal kn tnb tu..,ngn membe2 praktikal yg best..,staff yg best2 n boss2 yg x sombong2.. :)..

xpe laa..,ade mase nt aku dtg lagi jalan2 kt tnb tu..hahaha..leh lak jln2 kn..,tp tu laa yg boss2 aku pesan..,kalo ase nk dtg,dtg je..n aku akn dtg kot :)..insyaallah..,aku akn dtg jenguk2 dowg kt sane..

kowg nk tao x..,aku mkin laa x leh time bile jam da dkt2 ke kul 5..,tyme tu aku da sebak giler..,menitis jugak air mate aku..,bkn pe..,aku ase cm kene pindah lak..hahaha..tp dlm mase2 aku salam2 ngn staff aku tahan air mate aku spye jgn memgalir..,xnk ar aku nanges2..tp aku xtahan bile membe praktikal aku salam n pelok aku n dowg nanges!! aduhh..,tyme tu aku mmg xnk nanges walopon ati ni sebak giler..,sbb aku xnk dowg mkin sdey... xpe laa kowg..,tort pergi smlm bkn bermakne frenship kite noktah smlm...,koma je bawu..hahaha..tort jnji tort xkn lupe kn frenship kite..kn FRIENDSHIP IS FOREVER :)..kowg mmg best..,n tort sgt2 laa hormat kowg n frenship kite...tok shin,dean n kak huda..,trus kn perjuangan tort kt tnb tao..,abg2 unit seal kate kite yg best..,so trus kn la keramahan ngn dowg k..jgn malo kn dak praktikal batch kite :D.. tort syg kowg..n kowg mmg kawan..,sahabat,teman n kakak2 tort yg best..syg sgt2 kt kowg.. :)
Pic2 di ari terakhir :)

haa?? da kul 5 ?? :( punch card yg terakhir


punch card-ari yg last je merah msok opis :)


ngn papa cheong tot n shin..hehehe..thnx mr cheong..


ngn kak nurul..,staff yg mmg spoting n best giler :)..
syg k nurul..jgn lupe kn nrul tao :)


sayang tort..hehe..shin ckp tu kot :)


tort ngn 'kakak2' tort :) dean n shin :)
syg kowg sgt2..muaah!


ni ngn kak huda n shin..
erm..,kak huda,,sowi for evrything..
mnx maaf bnyk2..
nrul ase nrul bkn adik yg baik tok akak... :(


yeay...,tort dpt adiah dr geng praktikal :)
thnx dean,shin n k huda..

nt tort tunjuk ea ape adiah tort dpt dr kakak2 tort:).. hehehe..
jumpe lagi.. muaah!!

salam sayang dr tort...

~totort~

Friday, September 11, 2009

sahabat


Wednesday, September 9, 2009

selalu mengalah



Lirik Lagu Seventeen - Selalu Mengalah

Jelaskan Padaku Isi Hatimu
Seberapa Besar Kau Yakin Padaku
Untuk Tetap Bisa Bertahan Denganku
Menjaga Cinta Ini

Pertengkaran Yang Terjadi
Seperti Semua Salahku
Mengapa Selalu Aku Yang Mengalah
Tak Pernahkah Kau Berfikir
Sedikit Tentang Hatiku
Mengapa Ku Yang Harus Selalu Mengalah
Pantaskah Hatiku Masih Bisa Bersamamu

Jelaskan Padaku Isi Hatimu
Seberapa Besar Kau Yakin Padaku
Untuk Tetap Bisa Bertahan Denganku
Menjaga Cinta Ini

Mengapa Selalu Aku Yang Mengalah
Tak Pernahkah Kau Berfikir
Sedikit Tentang Hatiku
Mengapa Ku Yang Harus Selalu Mengalah
Pantaskah Hatiku Masih Bisa Bersamamu

Tuesday, September 8, 2009

ari2 terakhir ngn geng praktikal tnb :(

erm..mkin lame aku ase mkin dkt je ngn ari aku nk berpisah ngn geng2 praktikal aku ni.. :(( sayang nye nk tinggal kn dowg ni..erm..agak2 nye dowg nye pasaan same x ngn ape aku ase skng?? ari ni da ari slase..,mkne nye ade 3 ari je lagi aku ngn dowg..,pas tu tah bile lak nk jumpe n lepak2 cm slalu ngn dak2 praktikal aku ni..sayang laa kt dowg.. ase best giler dpt knl n jumpe dowg.. even perkenalan aku ngn dowg-shin a.k.a nisa n dean a.k.a is jus 3 bln 10 ari sbb kitowg masok lapor diri 1st day same2,tp aku ase mcm da knl ngn dowg lame je.. n kak huda lak msok lmbt sket dr kami ber3..,tp ttp rapat jugak..k dayang pon same..,cme k dayang abes dlu..smpt bersame k dayang x smp 2 bln pon..tp kitowg still rapat!!

huwaa..,x nk tinggal kn tnb ni..,da best da praktikal sni..,x de keje 0 ke kt sni?? :((..sdey2.. kowg..,t lao tort da abes praktikal jgn matikan frenship kite smp sni tao..,bia laa frenship kite ni kekal smp kiamat..! tao..,ngt kate2 tort ni ea.. tort sayang kowg sgt2..,kowg kakak2 tort yg best!! muaahh!! sayang kowg.....


pic2 ngn geng praktikal tnb :)

kami be3 yg lapor diri bersame :)
shin,tort n dean..


tyme ni ade kak dayang..,yg kiri skali.. :)
k huda yg kanan skali.. :)

kami be4.. :)
tort,dean,shin n kak huda..

antre kenangan manis yg dicipta bersame..hik3..



ni laa die mereke2 yg menceriakn aku sepanjang praktikal kt sni.. :)..mesti nt aku akn rindoo kn telatah dowg ni yg mcm2 bdak2..hahaha..walopon hakikat mereke2 ni lagi tua dr aku.. hik3... :)

salam sayang..muaahh!!

~totort~

Monday, September 7, 2009

AKU MAU


aku ase lirik ni btol2 kene ngn pasaan aku skng...mmg tgh bercelaru,mood aku x stable..,aku ase kdg2 aku ni da mcm owg giler da.. :((...tenangkn laa ati aku..

Kau boleh acuhkan diriku
Dan anggap ku tak ada
Tapi takkan merubah perasaanku
Kepadamu

Kuyakin pasti suatu saat
Semua kan terjadi
Kau kan mencintaiku
Dan tak akan pernah melepasku

Aku mau mendampingi dirimu
Aku mau cintai kekuranganmu
Selalu bersedia bahagiakanmu
Apapun terjadi
Kujanjikan aku ada

Kau boleh jauhi diriku
Namun kupercaya
Kau kan mencintaiku
Dan tak akan pernah melepasku

Aku mau mendampingi dirimu
Aku mau cintai kekuranganmu
Aku yang rela terluka
Untuk masa lalu

~totort~

ari isnin las di opis...

hye kowg...

erm..,nk share sket je...ari ni ari isnin yg las skali aku kt tnb smbn ni..huwaaa...,sdey nye.. :((..ase2 mcm xnk je tinggal kn opis ni..sayang giler weh... adess...,xnk blah je ase..tlg2.... nk nanges2.. :'(

ari ni kn las briefing aku attend td..sdey2..bile laa lagi dpt jumpe staff kt sni.. :(

Sunday, September 6, 2009

xde ape yg best pon.. :)

hye sume..ari ni xde ape yg menarik pon yg nk diceritakan..huhuhu..just nk share sket je ngn kowg sume..,pg2 lagi td aku da bgn n merajinkn diri tok make up blog aku..hahaha..aku tmbah lagu lam blog ni tok hiburan kowg yg bukak blog aku ni..hehehe..aku kn sahabat yg bek..eceyh2...hehehehe..so..,kalo kowg bukak je blog aku ni akan berkumandang laa lagu faveret aku.. :)..lagu ku ingin kamu-romance n aku mau-once..erm..,act bnyk lagi lagu yg aku suke..,cume x nk laa ltk bnyk2 sgt..,nt pening lak kowg..hahaha..nt ade mase aku tuka laa lagu tu ikot selera aku..hahahaha..nt dgar laa ea..bes tao 2-2 lagu tu..kene ngn jiwa aku..hahaha..

ari ni da masok ramadhan yg ke16..kjap je kn da masok 16 ramadhan..,aku ase cm bawu smlm je aku pose..hehehe.. :)..mkne nye x lame lagi da nk raye..best nye..,da lame x blik kg..,last blik kg mase raye taon lepas..,setaon da tu x blik..,mesti owg kg tunggu aku blik..hahaha...x sabar nk kutip duit raye..,hehehe..taon ni laa raye aku yg pling bes sbb da x terikat ngn class..,test n u..pergh..,nikmat nye..,bawu btol2 raye n merdeka..hahaha..best2..x saba nk raye..hehehe..taon ni pon budget raye mcm lebih je..,aku plan nk bli lebih sket baju kurung taon ni...hahaha..bkn membazir k..,sekadar memuaskan ati je..,2 pasang bju kurung aku da anta tempah da, satu kaler peach iaitu tema fmly aku taon ni..hehehe..satu lagi kaler ijao..n aku ngt nk bli bju kurung kaler pink,purple gelap o kaler oren.hehehe..sbb x bnyk laa bju kaler tu. :)..shoping tu nt tggu laa abes praktikal nt..,praktikal pon mggu ni last...,so pas abes praktikal leh laa pk shopping2 ni..huhuhuhu..

erm..,ok la kowg..,da pnjg lebar lak aku cite..,asal nye xde ape yg nk share sgt pon..,hehehe..da start cite bnyk lak cite yg berebut2 nk kua..hahaha..so..,nex tyme aku story k.. :)..daa~~

~totort~

Thursday, September 3, 2009

cite sal kilang multiple,kilang lipat,kilang tarik ngn kilang hempap

haa..,ari ni nk cite sal kilang2 yg baru je geng praktikal aku tubuh kn...hahaha..nk tao pe die??

ni haa..,keje kitorg kene lipat pamphlet yg nk bg customer tnb satu negeri sembilan..,makne nye kitorg lipat ni bleh kate tok sume umah kt negri 9 ni!! pergh..,kowg bayang kn laa bpe ribu owg..,aku pon x dpt nk jawap..huhuhu..

adess..,bermule kt sni laa wujud nye kilang2 ni..yg dicipta kitorg sendiri..hahaha..
kilang multiple khas tok aku..,sbb aku sorg je yg wat keje lipat,tarik n hempap pamphlet ni..hahaha...
kowg kalo x phm pon phm2 kn laa ye..,sbb aku n geng aku je kot yg phm... :)

kilang lipat-kak huda sbb die lipat sume pamphlet tu..

kilang tarik-dean sbb die mmg terer bab tarik2 kertas ni..hahahaha.. ;p

kilang hempap-shin..,sbb die mmg suke hempap2 ni..tp die hempap kertas tao.. :)

:)..aku tatao laa ari ni npe shin n dean hepi nk giler dr pg td..,asik gelak je wat keje dr td.. hahaha,..kowg x pose eh yg hepi sgt ni?? haa...bek jawap... :)..

ni laa pic2 kitowg semase terjadi nye kilang2 ni.. :)..


ujung sane kak huda kilang lipat,tgh dean kilang tarik tgk tu die tgh tarik2 :)) yg dpn ni shin kilang hempap dlm proses nk hempap kertas ngn tgn..hahaha..


aku laa kilang multiple yg wat lipat..,tarik n hempap pamphlet ni..hahaha...


jeng3..,ni laa hasil product kami..hahaha..bawu ade separuh ni..hakikat nye berlambak ag kt meja sebelah.. :)


da nek buntang mate aku wat keje ni..dari ari jumaat aku n shin lipat bnde alah ni..huda n dean bawu je join keje ni..dowg pemalas..hahahaha...(jgn mara k kakakku) :-*



~totort~

Wednesday, September 2, 2009

7 hari lagi....

pejam celik pejam celik da nk masok 3 bln lebeh aku praktikal sni...urm...,sdey nye rase nk tinggalkn opis ni n membe2 praktikal aku,bos yg ramah ngn staff,staff2 yg bek2 n bleh masok bile berborak.. :)

nk share smthing laa ngn kowg sume sal keadaan kt opis ni.. hehehe...kalo kowg nk tao..,tinggal 7 ari aje lagi aku praktikal kt sini..,tp smp laa ke ari ni aku n geng2 praktikal aku x pnh LANGSUNG berborak ngn unit finance.. tah laa..,xtao laa npe dlm2 bnyk2 unit..,staff pompuan kt unit tu(ade sorg je pon laki..hahaha) sombong giler..,xtao laa ape masalah dowg..,sbok kot ngn keje dowg..,tp aku tgk berborak n men game leh lak...hahahaha..tah laa..,tp aku x ralat pon lao x borak ngn dowg..,mmg dowg sombong...nyampah giler aku.. bwekk.. :p

syukur laa aku dok kt unit hr ni..,staff mmg x sombong n leh lak tu masok ngn perangai kitowg dak praktikal ni..hahaha...mmg bes lak terutame nye kak nurul..kecik molek je owg nye..,tp da kawen n ank da 3 beb..hahaha...skali tgk cm ank dare...hahaha..tao kak nrul aku puji2 die mseti kembang...hahahaha...satu ari x kacao kak nurl mmg x sah idup aku..hehehe..
pas tu boss aku lak slalu giler bnje staff unit die mkn2...slalu nye kol pizza laa..mmg puas da aku mkn pizza slame dok sni..thnx cik lan..!! :)..

bnyk laa kenangan manis yg aku dpt slame aku praktikal kt sni..,even x dpt elaun..,tp ilmu yg boss2 aku(ayahanda roslan n ayahanda cheong) bg mmg x ternilai laa...aku appreciate sgt2 ilmu yg da aku da dpt.. thnx sgt unit psm&pp...
time kasih sbb bnyk tunjuk ajar nurul selame nrul praktikal sni.. :)

len kali aku story ag k..


p/s : credit to akmarindalilac.. :)
love u dear..thnx tlg aku..huhuhu


~totort~



Tuesday, September 1, 2009

mood : x menentu

adess...,ari ni xtao laa npe emo giler2...emosi ni x menentu sgt2 aku ase...mcm2 perasaan yg aku asekn skng...sume nye wat aku sdey...da penat da gelak2 kn ade mase kite perlu ase sdey kn??
tu kot yg aku ase skng...da puas da aku ketawa..,ni laa kot tyme aku sdey..huhuhu..

rindoo laa kt geng2 luvlacq aku...kowg..,aku rindoo kowg..,rindoo nk gelak2 ngn kowg...nseb kt opis aku dak2 praktikal aku bleh hepikn aku..pangai pon mcm kowg jugak..gile2...bile kite nk jumpe ek geng luvlacq??

rindoo jugak kt sary,atien n imah...da lame x hangout same2 kn..nt ade mase kite lepak same2 ek kowg...

Ya Allah..,kau berikan lah kepada aku kebahagiaan dan ketenangan,juge ketabahan..smoge aku mampu mengharungi dugaan serta cabaran2 idup yg telah kau berikan kepade aku.... aminn~~



~totort~

Monday, August 31, 2009

~happy besday kawan2~

Hepi besday kpd geng aku di unisel yg baru aje nenyambut ulang tahun kelahiran masing2... :) selamat menempuh usia tua ye korg sume..hahahahaha...kan bes lao dpt celebrate bday korg same2..aku akn pastikn ape yg korg wat mase bday aku ari tu terbalas...erm..tp bile yek?? hahaha..ni laa die geng2 aku yg smbut besday pd bln ni..berderet2..jenuh nk bg adiah..hahaha...

fadhlei a.k.a bro fadd : 21/8

erma khalida : 26/8


hafiz zainal abidin a.k.a panjang : 27/8

azrul nizam a.k.a roy : 29/8


saidatul akmar : 31/8

emma n sai : hepi besday yg ke-20..welcome to 20th club!!! hahaha... aku nk wish korg..,smoge panjang umo n murah rezki slalu...smoga korg sentiase dirahmati allah..berjaya dlm ape jua yg korg cita2kn...aku sayang korg sangat2...rinduu nk gelak2 ngn korg..n geng LUVLACQ jugak... bile nk jumpe n gelak kuat2 mcm dlu blik ni?? dah lame btul aku simpan gelak ni tok korg sume.. hahaha... korg.., keep in touch k...jgn lupe kn totort kowg yg bnyk ckp n membebel ni...hahaha... sai..,jgn sdey2 tao...xmo tgk ko sdey2 ag...aku n geng luvlacq sentiase ade dsisi ko...percaye laa.. sbb ktorg sayangggg ko sgt2!!! emma..,rindoo ko...muaah!!!

fadd,panjang n roy : hepi besday yg ke 23(fadd), 21 (panjang) n 22(roy)..jap2 nk gelak...hahahaha...adesss..,korg sume da mkin tua dr aku ni...so..,tlg jgn pasan mude ea..,especially roy tu..,oweys tao pasan mude..(pinjam ayat fawa yg da lame x bahan;oweysss)..hahahaha...adeess,,rindoo nye kt korg..,lame da x g mkn same2 kt paradise..hehehe..agak2 korg ade lagi x kdai paradise tu o da ttp ek?? tlg jwp ye.. :).. erm..,korg..aku sbg adik korg.. :p nk wish korg sume hepy besday..smoge panjang umo n murah rezki slalu...smoge korg sentiase diredhai allah..,berjaye dlm ape jua yg korg cite2 kn...fadd..,aku tggu impian ko jadik kenyataan mcm yg ko ckp kt aku mase kt station kopitiam ari tu.. :).. roy..,kalo da nk kawen nt jgn lupe jempot aku tao.., haha..aku ase ko dlu yg kawen ni..hahaha.. panjang..,keep smiling k....jgn sdey2..ape yg sudah tu sudah..jgn toleh blakng lagi...pk future ko tao...

haa....jap..,nk tunjuk kt hadirin hadirat sekalian pic2 besday girls n besday boys ni... :) sile lihat di bawah ye.. :)

emma n panjang

roy bersame kekasih ati nye; wani

sai n bro fadd


ni laa die muke2 mereke.. xtao laa cute lagi ke x..hahaha..ase2 nye mcm x kot.. :)..sbb... erm..,mlas laa nk ckp..korg pk la sndr.. :)..hahaha... ok laa..,smp sni je laa tok ari ni..haa..,lupe lak..kpd sume rakyat2 malaysia..selamat menyambut ari kemerdekaan yg ke-52..kurang meriah laa taon ni sbb xde bunge api mcm taon2 sblum2 ni..tp ape pon..,merdeka ttp disambut dgn penuh keagamaan..kn bulan pose..hormat laa bln pose beb.. heee~~

k laa..,jumpe lagi nex post ye... muaah!!

~totort~